Belgische kust: Middelkerke: bezienswaardigheden

 

 

Hedendaagse Kunst

 

21 juni tot 21 september 2015.

 

Voorsmaakje? klik hier

 

 

 

 

 

Beaufort outside

 

Bij Beaufort outside worden kunstwerken op buitenlocaties in elke Belgisch kunstgemeente geplaatst. Deze werken zijn voor iedereen gratis te bezoeken.
In de dienst van toerisme zijn wandel- en fietsroutes te kopen die u langs de kunstwerken van de hele Belgische kust brengen.

 

Buiten de grenzen

 

Kunsttriënnale Beaufort palmt volgende zomer met het thema 'Buiten De Grenzen' opnieuw de hele kustlijn in en rekent daarvoor op het collectief 'A Dog Republic'. Bedoeling is dat zij een feeëriek project creëren dat de naam 'Musée Promenade' draagt. De kunstenaars en initiatiefnemer provincie West-Vlaanderen gaven dinsdag al een inkijkje in de plannen van deze vijfde editie.

 

'Buiten De Grenzen' kiest voor een totaalproject langs de kust, waarbij een solotentoonstelling van het collectief 'A Dog Republic' onder leiding van de 91-jarige architect, urbanist en ontwerper Yona Friedman, gecombineerd wordt met een groepstentoonstelling op drie provinciale locaties: Het Zwin Natuurcentrum aan de oostkust, het provinciedomein Raversyde in het midden en het bezoekerscentrum De Nachtegaal met de omringende Oosthoekduinen aan de westkust. Opvallend is dat er wordt gekozen voor kleinschaligheid, weg van de zee- en strandlocaties.

 

Net afgestudeerde kunstenaars

De solotentoonstelling krijgt de titel 'Musée Promenade' mee, ontstaat al wandelend en neemt doorheen de tijd en afhankelijk van de plek verschillende verschijningsvormen aan. Denk hierbij aan tekening op het strand, teksten in het straatbeeld of architecturale installaties. Het publiek zal een actieve rol krijgen.

 

In de drie provinciale locaties komt er een groepstentoonstelling waar een veertigtal kunstenaars nieuwe en bestaande werken zullen tonen. Het gaat zowel om net afgestudeerde kunstenaars als gevestigde waarden.

 

En nog veel meer

De tentoonstellingen zullen worden aangevuld met lezingen, concerten, films en nog veel meer onder het toeziend oog van curatoren Lorenzo Benedetti (De Appel in Amsterdam), Patrick Ronse (Be-Part in Waregem), Hilde Teerlinck (ENSA in Bourges) en Phillip Van den Bossche (Mu.ZEE in Oostende).

'Beaufort Buiten De Grenzen' vindt dit jaar plaats van 21 juni tot 21 september 2015. 

 

 

 

                         
                             
                         
                             
                         

 

 

 

 

Beaufort inside

 

Bij Beaufort inside worden andere werken van de kunstenaars die deelnemen aan Beaufort outside tentoongesteld in diverse binnenlocaties. Daarnaast loopt de "Beaufort schildersroute" waarvoor verschillende niet gebruikelijke ruimten, kerken en kapellen worden omgedoopt tot de tijdelijke thuishaven van hedendaagse schilderwerken.

In de studio ligt een gids met een overzicht van de verschillende kunstwerken aan de kust.

 

 

 

                         
                             
                         
                             
                         

 

 

 

Casino Middelkerke

 

Regelmatig worden tentoonstellingen gehouden door schilders of beeldhouwers.

 

 

home