Belgische kust: Middelkerke: evenementen

 

 

Bubbels aan zee: een festijn van mousserende wijnen

 

11 tot 12 augustus 2017

 

                           

 

Alain Bloeykens geeft ook Belgische wijnbouwers de kans om hun wijn te presenteren.

 


‘Bubbels aan Zee’ wil de vakantieganger gedurende vier dagen onderdompelen in de feestelijke sfeer van de mousserende wijnen!

Wijnjournalist Alain Bloeykens trekt volop de kaart van de mousserende wijnen. ‘De Belg is daar ronduit gek op’, vertelt Alain. ‘Bekijk de actuele consumptietendensen en je merkt het meteen. Geen enkele land drinkt per inwoner meer mousserende wijn dan wij. Vorig jaar kraakten we met z'n allen maar liefst 55 miljoen flessen bubbels, een absoluut record. Wij zijn dan ook de officieuze wereldkampioen bubbels drinken.’

 

Cava blijkt de absolute koploper te zijn met op een verre tweede plaats de champagne. De Italiaanse prosecco vervolledigt het podium. Middelkerke zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven met zijn champagneweekend in november en dit evenement is daar een logisch vervolg op. Dit is een weekend vol bubbelplezier met een uitgebreid aanbod aan mousserende wijnen, maar zonder champagne. Dat blijft voorbehouden aan het champagneweekend. Maar de fijnproevers komen met topmerken van cava, prosecco, Sekt en de Zuid-Afrikaanse vonkelwijn ruimschoots aan hun trekken.

 

 

 

 

Niet alleen het aanbod, maar ook de plaats van het gebeuren is meer dan de moeite waard. ‘Er komt op het Epernayplein een reusachtige loungetent met buitenterras om met zicht op zee te kunnen genieten van een glas. De bijhorende hapjes worden geserveerd door de hotelschool Ter Duinen uit Koksijde.

 

Het programma start op vrijdagavond om 18 uur met jazzmuziek. Op zaterdag vindt vanaf 19 uur een ‘Lounge Bubbelparty’ plaats.

Na 23.00u. gooien we alle remmen los met de strandreddersfuif en op zondag is het sfeervol aperitieven met live piano- en strijkersorkest vanaf 11 uur.

 

Praktisch

Bubbels aan zee is gratis toegankelijk. Zin gekregen in een glaasje of fles na het zien van al dat fraais? Geen probleem.

Aan de kassa kan je een glas aankopen (2 euro) dat u nadien ook mee naar huis mag nemen. De prijzen van de bubbels, per glas of fles, zijn afhankelijk van de verschillende deelnemers.

 

Genieten dus!

 

Informatie: Bureau voor toerisme tel: 059/30 03 68 

 

En verder....Het is een traditie geworden, dat in november de deuren van het casino worden geopend voor een grote 3-daagse champagnedegustatie, waar iedereen welkom is. klik hier voor info

 

 

Home