Belgische kust: Middelkerke: evenementen

 

Landbouwweekend

 

20 - 21 september 2014

 

Onze Zeedijk staat opnieuw een weekend lang in het teken van de landbouw. Dankzij de medewerking van gemotiveerde mensen kunnen we opnieuw een landbouwweekend met enkele nieuwigheden aan onze inwoners en bezoekers aanbieden.

De doelstelling is om op een attractieve en spontane manier het moderne landbouwleven voor te stellen. Het educatieve luik wordt dan ook dit jaar zwaar opgewaardeerd met nieuwe informatieborden die uitleg geven over de verschillende uitgestelde landbouwwerktuigen en een ludieke zoektocht.
De handelaars van de Zeedijk zijn namelijk direct paraat om mee te werken aan een zoektocht die kinderen en hun ouders zeker zal kunnen boeien.

Ook nieuw dit jaar is de actie in het teken van ‘Kom op tegen Kanker’. Dat de landbouwers het momenteel niet gemakkelijk hebben kwam de voorbije weken ruimschoots aan bod. Maar dat ze desondanks de zware uitdagingen waar ze voor staan nog steeds het hart op de juiste plaats hebben, wordt bewezen met hun puddingactie.
Een gans weekend lang zullen ze namelijk verse pudding voorbereiden die ze ten voordele van de actie kom op tegen kanker zullen verkopen.

Een weekend lang stelt de landbouwsector zich aan u voor. Kom dus zeker een bezoekje brengen en ontdek wat het landbouwleven allemaal inhoudt, van het scheren van schapen tot het melken van koeien of nog van het samenstellen van een nutritieve voeding tot het verwerkingsproces van honing. In verschillende restaurantskunt u de landbouwproducten beter leren kennen door er heerlijk van te smullen.

De restaurants van onze gemeente pakken voor deze gelegenheid uit met een speciaal menu.

Wij hopen u tijdens deze dagen te kunnen verwelkomen.

 

Meestal is Radio 2 ook van de partij.

 

         

 

 

 

         
           

 

 

 

         
             
         

 

 

 

 

 

home