Belgische kust: Middelkerke-Westende: evenementen

 

 

Visweekend

 

11-12 juni 2016

 

Het visweekend zorgt voor een typische sfeer die twee dagen lang over Middelkerke en Westende hangt.

(een aantal Middelkerkse restaurants nemen deel, maar de activiteiten gaan voornamelijk door in Westende-bad:

oa. Portiekenlaan, Distellaan en Meeuwenlaan.)

 

Laat u meeslepen op de muziek, geniet van de kleurrijke animatie en bewonder de oude ambachten in passende visserskledij en neem gratis de retrotram.
Er rijden zowel gesloten trams, als open trams bij zonnig weer. Hieronder genoten de toenmalige burgemeester van Middelkerke samen met een aantal politici van de prachtige dag.

Dit zijn alvast de vaste ingrediënten van dit weekend. En vis natuurlijk!
In zowat alle eethuizen staat vis op het menu, van eenvoudige lekkernijen tot gastronomische hoogstandjes. Heel wat redenen dus om er een gezellig weekendje Middelkerke-Westende van te maken.

 

         

Foto´s: Mario De Clerq Middelkerke


 

 

             

 

 

Doorlopend muziek en animatie

Gedurende het hele weekend zorgen verschillende mobiele muzikale en visuele acts voor de nodige animo in de straten van Westende-Bad.

Na de zeewijding geeft een 40-koppig Shantykoor uit Blankenberge een sfeervol optreden.

 

 

Vrije tijd en ambachtenmarkt

Als hobbyist kan je oneindig veel inspiratie opdoen uit de zee. Ontdek hoe je miniatuurboten en schepen in een fles maakt. Leer netten breien of maak kennis met de kunst van het aquarel schilderen.

 

 

         

 

 

Kinderanimatie

Natuurlijk staat alle kinderanimatie in thema 'vis en de zee' van eendjes vissen tot springen op de leuke springkastelen. Leuke workshops van schilderen op canvas tot het maken van 'crazy fishy' buttons, wees creatief en ontdek je talent. Onze superleuke ballonnenplooier maakt voor jullie de mooiste viscreaties en een steltenlopen maakt mega reuze zeepbellen. Als wulk op de taart, komt Kapitein Kosto met z'n theaterduikboot aanmeren tijdens visweekend. Kapitien Kosto is zijn hele leven al een avonturier. Met zijn duikboot onderzoekt hij de diepste ocenanen. Ga mee onder zee als je durft.

 

Kite festival

Het jaarlijkse kitefestival zit ook opnieuw in het programma. Twee dagen kleuren talloze vliegers in de wildste vormen de lucht boven Westende.
Strand ter hoogte van de Meeuwenlaan en Rauschenbergplein.

 

 

         

foto: Roy Vergé Oostende

 

Zeewijding Westende-Bad

Een andere vaste waarde en traditioneel op zondag, is de zeewijding. Bij de start van het zomerseizoen even stilstaan bij de zee om tot bezinning te komen. De parade met fanfare en reuzen vertrekt van de kerk naar de Zeedijk, waar de zeewijding plaatsvindt. Een niet te missen spektakel.

 

 

 

 

Fish-Delicious Markt

Kuier tussen de vele kraampjes en geniet van al het lekkers uit de Noordzee. De lokale handelaars verleiden je met overheerlijke proevertjes. Op het menu o.a. vissoep, paella, vers gekookte langoustines en niet te vergeten het goud uit 'onze zee', Noordzeegarnalen. Wat dacht je garnalensoep, gebakken pladijs, gekookte wulken, handgepelde garnalen, lekkere oesters, versgemaakte garnaalkroketten, maatjes met jenever en nog veel meer?

 

 

 

         

 

 

foto´s: Roy Vergé Oostende

 

Een aantal restaurants serveren speciaal voor deze gelegenheid een tongstrelend vismenu. klik hier voor de deelnemende restaurants

 

 

home