Belgische kust: Middelkerke: activiteiten

 

 

Strand/water

 

 

Klik hier: YouTube: sport aan de Belgische kust

 

 

Sportanimatie door de gemeentelijke dienst

 

Hou je van wat uitdaging en avontuur, dan is het outdoorprogramma iets voor jou!

Onder leiding van sportanimatoren beleef je de volgende sporten op de 2 sportstranden: jogging, fitheidsgym, beachvolley, rafting, zeekajak,deathride, golfing, beachvoetbal, hindernissenparcours,…

Tijdens juli en augustus is er 'Sport aan Zee' elke dag (van 10 tot 17u, behalve op zondag) De meeste van deze sporten zijn gratis. Ze worden zowel voor de volwassenen als de kinderen per leeftijdsgroep georganiseerd. Er is ook dagelijks toezicht op het strand door de redderbrigade van Middelkerke.

Voor meer info kan je terecht bij de sportdienst, 059-31 99 50  

 

overzicht activiteiten: klik hier

 

 

         
             
         

 

 

Sporten op eigen gelegenheid of in clubverband

 

                 

   

Gloednieuw clubhuis van de surfclub in Westende: Sint-Laureinsstrand, locatie voor diverse cursussen, huren van materiaal, gebruik van douches en mooie terassen met zicht op zee en drankgelenheid binnen.

 

Sporten en materiaal als: golfsurfen, zeekayak en zeeraften, standing-up-paddleboards, zeilwagenrijden, kiten, kitebuggy, kitelandboarden (niet kitesurfen). Uiteraard worden ook wetsuits en reddingsvesten ter beschikking gesteld.

Cursussen worden zowel als privéles gegeven als in groep.

Voor de groepslessen en sportkampen wordt vnl. beroep gedaan op the-outsider-coast.


surfclub vvw Westende - Koning Ridderdijk 100 - Sint Laureinsstrand - 8434 Westende

contact@vvwwestende.be

klik hier voor website

 

the-outsider-coast - Brugsevaart 50 - 8620 Nieuwpoort

info@theoutsidercoast.be

tel: 058/23.14.04 en GSM: 0475/458.458

klik hier voor website

 

 

 

 

klik hier voor de kitesurfschool in Nieuwpoort

KSS KITESURFSCHOOL - Katrien Vandekerckhove - Tel: +32(0) 476 702751

 

 

                 
                     
                       

 

 

Wavekarting op de Noordzee (Cadzand-Knokke) Klik hier voor info

 

 

 

 

 

 

   

Een unieke watersport activiteit aan de Belgische / Vlaamse kust te Nieuwpoort. Vaar zelf met een motorboot op zee. Een onvergetelijke beleving!

Na een persoonlijk onthaal heb je even de tijd om een spatwaterdichte broek en jas en het verplichte reddingsvest aan te trekken. Daarna start de instructeur met de veiligheids- en technische briefing.

Je stapt alleen, per 2 of per 3 op de boot en de initiatie begint. Je leert er onder andere manoeuvreren, door de havengeul en op zee varen met respect voor anderen, rekening houdend met veiligheidsregels, de golven trotseren!

Eenmaal op zee kunnen we voluit gaan en leggen we een parcours af voor het strand van Nieuwpoort. De begeleiders varen met aparte securityboten voorop en wijzen de juiste koers aan.

Op het parcours stoppen we 4 à 5 keer voor een pilootwissel. Zo krijgt iedere deelnemer voldoende de kans om het stuur in handen te nemen en de motorboot te temmen.

Na een uur spetterende sensatie keren we terug naar de thuisbasis. Geen tijd om zeeziek te worden.

Dagelijkse afvaarten. Ook bij minder goed weer wordt er gevaren! Ook bij hevige wind (tot 5/6 bft) wordt er nog steeds gevaren, rekening houdend met de zeestaat.

 

 

Vissen

 

 

       
             
    Hengelen in weer en wind vanop het strand, de golfbreker, een vissersboot, of met een kruisnet vanop op de pier van Nieuwpoort of Oostende. De garnalen worden soms nog ambachtelijk gevangen met sleepnet of paard.    
             
       

 

 

 

Voor informatie over garnaalkruien, hengelwedstrijden, de getijden.... kunt u terecht bij de 2 hengelclubs van Middelkerke

Voor de website van de Columbus-Noordzeevissers klikt u hier

Voor de website van de Parelvissers klikt u hier

 

Het sportvissen is aan bepaalde regels gebonden. Om de dobber in het water te werpen hebt u naast de landelijke sportvisakte, afhankelijk van het soort viswater en van de beheerder, een vergunning nodig. De zeevisserij is vrij. Voor de kustvisserij is in bepaalde gevallen, b.v. wanneer u met een handsleepkor vist, een schriftelijke toestemming (consent) nodig. Een consent is op het gemeentehuis in, het visgebied verkrijgbaar. Voor het vissen op de binnenwateren is een sportvisakte vereist. Die kunt u bij de plaatselijke VVV-kantoren, bij de hoofdpostkantoren en in de sportviswinkels krijgen. Er zijn vergunningen voor een week, een maand en een jaar. Bij de Sportvisakte krijgt u ook de brochure Wat ieder Sportvisser weten moet. Daarin zijn alle van toepassing zijn de voorschriften opgenomen en zijn ook de gebieden aangegeven waar niet gevist mag worden.

 

Wil je graag eens garnaalvissers met sleepnet aan het werk zien?

Kom kijken hoe de garnalen gevangen en gekookt worden. Bovendien kan iedereen gratis proeven

Er zijn ook demonstraties garnaalpellen en netten breien.

 

Contact: Dirk Rosseel+32(0)486 79 45 80

Data:Dienst voor Toerisme +32(0)59 30 03 68

 

Deelnemen is gratis (met eigen materiaal) en kan vanaf 18 jaar. Inschrijven gebeurt ter plaatse 1 uur voor de aanvang van de activiteit.

 

 

 

Blokarten

 

ivm de veiligheid van de andere strandgasten is dit enkel toegelaten van oktober tot einde maart.

 

De zomer is voorbij, het strand is weer leeg, tijd voor blokarten. Heerlijk genieten van de bruisende zee en het strand.

Blokarten, ook wel strandzeilen genaamd is een nieuwe hype binnen de actieve buitensport en evenementenbranche. Voor bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten is dit een echte knaller! In een zeilwagen met drie wielen kunt u over het strand rijden en snelheden behalen tot over de 50 km per uur! Blokarten is een uitdagende sport die toch snel is aan te leren en bovendien erg veilig kan worden uitgevoerd.

Tijdens een initiatie leggen de monitoren beknopt de besturingsmethoden, invloed van de wind en veiligheidsvoorschriften uit. Daarna nemen ze u mee in de toestellen om de sensatie van de kracht van de wind te voelen op het strand langs de branding.

Enkel warme kledij, handschoenen en een gezonde dosis sportiviteit volstaan.

Blokarts zijn zeer wendbaar en compact. De grootte van de zeilen wordt aangepast volgens de kracht van de wind. Een blokart lijkt op een zeilwagen maar is lichter in constructie waardoor ze gemakkelijker sturen. Door zijn wendbaarheid, minimum aan gewicht en het aanbod van verschillende zeilmaten is de blokart op meer plaatsen in te zetten bij een groter aantal windsterktes.

 

klik hier voor website

 

vraag hier informatie aan per mail

 

 

 

 

film over blokart op het strand tussen Oostende en Middelkerke

 

 

 

Winter

 

Jammer genoeg is dit niet elke winter mogelijk, maar als er genoeg sneeuw ligt, dan is het ook onbeschrijflijk mooi.

 

 

 

home