Belgische kust: Middelkerke: activiteiten

 

 

Het strand

 

 

 

 

Een zonnebad of strandwandeling, speelplezier of watersportbeoefening.

De goed onderhouden, witte zandstranden van Middelkerke hebben heel wat te bieden.

De stranden, met douches om het zilte nat van u af te spoelen, worden dagelijks opgeruimd. Bovendien houdt overal de reddingsbrigade een oogje in 't zeil en waarschuwt men bij gevaarlijke wind en stroming; een fijn en veilig gevoel.

 

In de branding kunt u een variatie aan spectaculaire recreatievormen beoefenen.
Naast gewoon zwemmen of dobberen op een luchtmatras kan men er surfen, kayaken, raften,....

Het grote voordeel van dit Noordzeestrand is dat de zee heel geleidelijk dieper wordt. Dit in tegenstelling tot vele standen aan de Middellandse Zee, waar men soms na enkele meters geen bodem meer voelt. Daardoor is het hier veiliger voor de gewone recreant en zeker voor kinderen.

 

 

 

 

Tijdens het hoogseizoen organiseert de gemeentelijk sportdienst dagelijks activiteiten - meestal gratis - voor diverse leeftijden. (zie ook onze rubriek sport)

 

Op de brede stranden aan de Noordzeekust kunt u zeilwagenrijen of strandsurfen. Het laagseizoen leent zich daar natuurlijk beter voor dan de zomermaanden, want er staat dan meer wind en de stranden zijn dan wat minder bevolkt.

 

klik hier voor de sportmogelijkheden op strand en zee

 

 

Voorzieningen


Optimale voorzieningen vergroten het gemak en daarmee het vakantieplezier van veel gasten. Het begint met goed bereikbare strandovergangen en parkeerplaatsen, de aanwezigheid van openbare douches en toiletten, strandcabines, loopplanken en afvalemmers.

 

Dan zijn er de badmannen en reddingsbrigades die waken over het wel en wee van de gast, met een EHBO-post binnen handbereik. Voor de kleinsten staan er de anti-verdwaalpalen met hun kleurige duidelijke figuren, (bal, banaan, auto,...) zodat ze zich kunnen oriënteren.
Bij de redders kunnen armbandjes gehaald worden met dezelfde figuren en waarop naam en telefoonnummer van de ouders kunnen genoteerd worden, mocht het kind toch de weg kwijt raken.

 

De verhuur van ligstoelen, windschermen en parasols vormt een extra gemak voor de 'verwende' badgast. klik hier info

 

Tot slot verzorgen de loungebars op het strand en de vele paviljoens op de boulevard de inwendige mens met het serveren van drank en snacks of lunch-en dinergerechten.

 

 

 

 

 

                                                               

 

 

Terrassen vol? geen nood voor deze jongens. Gewoon ff chillen!

 

 

 

 

 

home