Belgische kust: Middelkerke: bezienswaardigheden

 

 

De stripstandbeelden

 

 

           

 

 

                        De vele bronzen standbeelden op de zeedijk verwijzen naar het jaarlijks
terugkerend stripfestival. Jaarlijks wordt een nieuw standbeeld ingehuldigd.

 

 

     
             
     

 


Op de dijkpromenade Van Middelkerke naar Westende-Bad kom je ze tegen. Bewonder de striphelden één voor één. Herkent u ze? Hieronder een aantal, maar er zijn er veel meer.

 

Jommeke

Een jongetje dat de éne frats na de andere uithaalt. Je herkent hem aan zijn typische blonde kapsel en steeds vergezeld van zijn papegaai Flip. Jommeke mocht als eerste standbeeld op de Zeedijk staan in 1997.
 

Nero

Nero... het stripverhaal dat altijd afsluit met een traditionele wafelbak. In 1998 wordt Nero aan het Casino geplaatst als 2de standbeeld.

 

Lucky Luke

Lucky Luke, Rantanplan et les Dalton trônent sur un socle en pierre bleue au niveau de la Jules Van Den Heuvelstraat. Après avoir été endommagée, la statue a été coulée en bronze et remise en place en 2008.

 

Urbanus

De eerste strip van Urbanus kwam in 1983 op de markt. Hij draagt een korte, veel te brede broek, bottinen en bretellen. En zo kan je hem ook in een bronzen beeld op onze Zeedijk zien staan.

 

Suske en Wiske

Suske en Wiske Stripverhalen vol magie, spoken, tovenaars, heksen, draken, duivels, enzovoort... Iedereen kent ze ongetwijfeld... Suske en Wiske. In 2002 wordt het standbeeld op de Zeedijk geplaatst. .
 

De Smurfen

101 smurfen bestaan er... op de Zeedijk van Middelkerke kan je er alvast 2 terugvinden. Smurfin en babysmurf. Ze staan t.h.v. de Alexandre Ponchonstraat..
 

De Rode Ridder

Spannende ridderavonturen met de Rode Ridder als hoofdpersonage. In 2010 staat hij indrukwekkend op de Zeedijk te blinken. Het beeld is van de hand van Josyanne Vanhoutte.

 

Lambik

Hij is verstrooid, onhandig, eerder dom, vaak ook onbetrouwbaar... heeft een zwarte broek en een wit hemd aan. Zijn kale kop heeft nog amper 6 haarsprietjes...niemand minder dan Lambik natuurlijk.
 

Fanny & Cie

In de reeks 'Kiekeboe' is Fanny de meest opvallende figuur. Zij kan natuurlijk niet ontbreken op onze wandelpromenade. Ze kreeg een plaatsje t.h.v. de Johannastraat

 

 

Annemieke en Rozemieke

De tweeling Annemieke en Rozemieke vinden hun plaats op de Zeedijk in de zomer van 2006 t.h.v. de Theresiastraat. Zij zorgen voor wat rust wanneer hun vriendjes Jommeke en Filiberke het te bond maken..

 

Wilt u informatie over het jaarlijkse stripfestival in juli-augustus? klik hier

 

 

 

 

 

 

Home